blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG slawuska
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
slawuska



Ti ludia budu stale pokusat
pridal slawuska 10.3. 2014 o 18:09

Človek by neveril koľko zábavy zažije pri takej obyčajnej činnosti, akou je predaj vecí cez internetový bazár. Občas naozaj neviem, či sa mám smiať alebo plakať nad všetkým čoho sú ľudia schopní, keď chcú ušetriť. Každý chce predať čo najdrahšie a kúpiť čo najlacnejšie, to je jasné. Ale niektorým ide asi iba o to aby ma pobavili.

Nákupy "z druhej ruky" ma začali zaujímať keď sa mi narodil syn. Veľa vecí som takto získala, a potom, ako malý rástol, tie nepotrebné som zas "posúvala ďalej". Kupujúci boli rôzni. Niektorí bezproblémoví, iní sa snažili vyjednávať. Pár z nich bolo dokonca veľmi vtipných. "Dobry den, mojej dcere sa velmi pacia tie spolocenske topanky a spolocenske saty, ktore predavate, ale som v zlej financnej situacii, preto vas chcem poprosit ci by ste mi ich nemohli darovat." Kto už dnes nie je v zlej finančnej situácii?

Nedávno som predávala detský kočík a detské tenisky. Nie preto, že by mi v pivnici zavadzal, ale preto, že som ho už nepotrebovala a hodilo by sa mi nejaké to euro navyše. Jeho pôvodná cena bola 350 €, teraz som ho ponúkala za 100 €. Veľa? Podotýkam, že bol používaný minimálne a vo výbornom stave. Niektorí poobzerali a odišli. Iní sa zdržali aj hodinu, sledovali každý detail a nakoniec vyhlásili: "70 eur a berieme ho hneď. Predsa len má pár škrabancov a plastových súčiastok." Povedala som im, že ak chcú kvalitný kočík bez škrabancov a umelej hmoty, môžu si kúpiť značkový za 1500 eur.

Najlepší bol tento mail: "narodilo sanam babetko stale place bo nema kocik nemame mu za co mu kupyt kocik dostavam len matersku s tej musme kupovat plienki, sportove oblecenie a panske tricka a mlieko babetko stale place byvame u rodicou prosm vas ak ten kocik nepotrebujete mohly biste my ho poslat postou my auto nemame prosim vas pomoste nam..." No, kto by sa nezľutoval? Mala som pripravenú odpoveď: "Milá pani, tiež žijeme iba z materskej, som slobodná mamička a platím hypotéku na byt. Keby som ho chcela darovať a nepotrebovala tie peniaze, nepredávam ho ale dám rovno kamarátke. A čo príspevok pri narodení dieťaťa, ten ste nedostali?..." Nakoniec som to vzdala.

Ďalšia správa: "dobry den za 50 eur ho berem hned". Tak som si povedala: "dnes už žiadne maily nečítam!" A napíšem si inzerát: "Som v zlej finančnej situácii, nemôžte mi niekto niečo darovať? Hlavne nepoškodené a najlepšie nové. Všetkým vopred ďakujem!" Alebo sa nad všetkým len zasmejem a nenechám si pokaziť deň.



Prístupov 3720
Kvalita článku
(95%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Skonci nas jazyk postupne?
[ 25.3.2014] (príspevkov 3)
Keby nepotrebujem peniaze, hned by som u...
[ 15.3.2014] (príspevkov 2)
Ti ludia budu stale pokusat
[ 10.3.2014] (príspevkov 2)
V zivote su obdobia, ked to chce zmenu
[ 4.3.2014] (príspevkov 0)
Problemz na poste
[ 28.2.2014] (príspevkov 0)
Co je pre vas najdolezitejsie?
[ 18.2.2014] (príspevkov 2)
Cvicit,cvicit,cvivit
[ 15.2.2014] (príspevkov 3)
Poviedka o skutocne dolezitom
[ 2.2.2014] (príspevkov 1)
Vikend v Tatrach
[ 26.1.2014] (príspevkov 0)