blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG slawuska
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
slawuska



Cvicit,cvicit,cvivit
pridal slawuska 15.2. 2014 o 2:17

Kokaín, heroín, pervitín... známe tvrdé drogy. Alkohol a cigarety voláme mäkkými drogami a je mi to smiešne, lebo niektorí sú od nich závislí riadne natvrdo. Marihuana, rovnaká príroda ako tabak. Uvedomujem si, že aj kofeín je droga a ja sama som závislá, pretože každé ráno mozog pípa a chce svoju horúcu voňavú dávku. A čo tak chorobné pobehovanie po nákupných centrách alebo vysedávanie pred internetom? Dnes sa lieči už aj to. Hm, a je tu ešte niečo ...a ja mám práve absťák. Závislá som rok a pol.



Vždy som bola športové drevo. Guľka, ktorá nevedela preskočiť cez kozu, ani sa poriadne šplhať po tyči. V behu posledná, pri basketbale nemotorná a stojka na rukách sa nevydarila ani s pomocou učiteľa. Na výške ma trochu bavil aerobik. Potom som sa potila vo fitku. Pilates bol nudný. Žiaden šport ma vlastne nezaujímal, kedysi som hrala za inter bratislava.



Tehotenstvá, zrelší vek, kolotoč v domácnosti a už som sa na svoje fotky ani nemohla pozerať. XXL. Buchta. Bľak!!! Našťastie som sa dokázala zaktivovať, v Bardejove som sa prihlásila na redukčný kurz ku profíkovi M.M. a pod jeho odborným dohľadom som si nedovolila neprísť na tréning. Ja a šport a pot a endorfíny? "Nemožné," povedala by som kedysi. Lenže teraz sa mi vďaka M.M. začal meniť jedálniček, váha, šatník, vnútorný pocit, život. Chcela by som vyzerat ako emily ratajkowski. Bolo to takmer pred dvoma rokmi. Prichytila som sa, ako na záhrade dobrovoľne robím brušáky a to napätie v bruchu ma teší. Potom som si kúpila fitloptu. Neskôr aj bežecké nike tenisky. A zlom nastal, keď som zistila, že v srbskom mestečku, kde žijem, funguje zumba.



Na inzertnom letáčiku bolo napísané "...upis u toku, prijavite se. Miša zumba." Prihlásila som sa. Aké bolo moje prekvapenie, keď sa mi namiesto Mišky - ženy ozval Miša - Milorad. Chlap inštruktor, no nazdar! Dnes hovorím, že lepší sa v širokom okolí nenájde. Plný charizmy, pozitívnej energie, fluida, ktoré núti cvičiaceho vydať zo seba maximum. A hoci mám tesne pred koncom tréningu vyžmýkanú kondíciu a jazyk pod bradou, keď počujem z reprákov hučať Pitbula alebo Ushera, keď vidím okolo mňa kolektív a na pódiu energického usmiateho vodcu, z ktorého srší radosť a endorfínové šialenstvo, štartujem nanovo a šaliem tiež. Ak sa spoja správne ingrediencie, zumba sa stáva doslova drogou.



Príznaky: už od obeda sa teším, že večer je tréning. Ak sa tréning nečakane zruší, krátkodobo, ale hlboko to negatívne ovplyvní moju psychiku. Na youtube vyhľadávam zumba pesničky, počúvam zásadne na max. volume. Ja, na oblečení šetrný človek, si kupujem nekresťansky drahé originály. Ja, na oblečení šetrný človek, dokážem do druhej rána surfovať po občianskom inzertníku a vyhľadávať výhodné nákupy už použitého oblečenia. Zanedbávam hoci aj prísun stravy a osobnú hygienu, ale musím byť prvá, tú originálnu novú bundu s visačkou a iba za 40 eur musím mať. O topánkach som premýšľala dva mesiace, až mi ich niekto vyfúkol, zboznujem listove kabelky. Keď vidím logo, zvýši sa mi tlak, dych je rýchlejší a plytký. Náramky z ruky nedávam dole za žiadnych okolností. Namiesto klasického spodného prádla už aj bežne nosím športové. Chcela som si dať na predlaktie vytetovať "zumba", ale manžel mi poklopkal po čele. V telocvični som v pauzách medzi skladbami netrpezlivá, rozčuľuje ma, keď niekto rečami zdržuje trénera, lebo ja chcem cvičiť. Keď prídem kdekoľvek na párdňový pobyt, informujem sa, či sú v okolí hodiny zumby. Ak sa zoznámim s novou ženou a zistím, že je v tomto smere tiež pozitívna, hneď mi je sympatická a sme kamošky. Každého nahováram, nech to skúsi tiež. V našej skupine má najmladšia baba asi desať rokov, najstaršia okolo sedemdesiatky. Keď sa ma niekto zdvorilostne opýta, čo nového na tréningu, ja - introvert sa nadlho rozkecám, ospevujem tento šport a chválim Beta Pereza. A keď som v tej zumba eufórii, normálne ma bolí pri srdci, cítim tam taký radostný tlak, ako keď vám niekto pri pozdrave silno stisne ruku.



Toto je jedna z mála povolených drog, ktorú vrele odporúčam. Mohlo by sa povedať, že mi zmenila život. Schudla som 14 kíl, mám kondičku, viac kamarátiek a som sebavedomejšia. Zumba pozitívni tvoria jednu rodinu a som fakt šťastná, že do nej patrím.



Prístupov 2396
Kvalita článku
(80%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Skonci nas jazyk postupne?
[ 25.3.2014] (príspevkov 3)
Keby nepotrebujem peniaze, hned by som u...
[ 15.3.2014] (príspevkov 2)
Ti ludia budu stale pokusat
[ 10.3.2014] (príspevkov 2)
V zivote su obdobia, ked to chce zmenu
[ 4.3.2014] (príspevkov 0)
Problemz na poste
[ 28.2.2014] (príspevkov 0)
Co je pre vas najdolezitejsie?
[ 18.2.2014] (príspevkov 2)
Cvicit,cvicit,cvivit
[ 15.2.2014] (príspevkov 3)
Poviedka o skutocne dolezitom
[ 2.2.2014] (príspevkov 1)
Vikend v Tatrach
[ 26.1.2014] (príspevkov 0)